Heilsteikt filet av storfe

Tilreiing

Bilde frå matprat.no
Bilde frå matprat.no
Publisert: 21. august 2020 08:13
Kategori: Storfe

Ingredienser
• ca. 1,5 kg indrefilet av storfe
• 1 ts salt
• 1 ts pepper
• 3 ss smør til steking

Slik gjør du
1. La fileten ligge i romtemperatur minst 30 minutter, slik at den ikke er kjøleskapkald når den skal stekes. Da vil ikke temperaturen i stekepannen synke så mye, og du får fin stekeskorpe på kjøttet.

2. Krydre fileten med salt og pepper rett før steking.

3. Varm en stor stekepanne og ha i smør og olje. Nå det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i fileten. Om fileten er større enn panna, så brun den først på den tykkeste enden, og snu den deretter og brun den smaleste enden. 

4. Varm ovnen til 125 °C. Legg fileten over i en ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen midt i ovnen til fileten er stekt til den kjernetemperatur du ønsker. 

5. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter på benken før servering. Skjær den i ca 2 cm tykke skiver på tvers av fiberretningen i kjøttet. 
Kjernemperatur storfe filet:

Lite stekt: 55 °C, medium: 60 °C, medium pluss: 65 °C, gjennomstekt: 70 °C.

Vi serverer vår indrefilet med sesongens friske grønnsaker - neper, sukkererter og små løk stekt i ovn med litt limesaft, honning, olje, salt og pepper. Ved servering har vi drysset over hakket persille og finrevet limeskall. Små poteter som har fått en runde i stekepannen før serveing hører til.


Skrive av: matprat.no

Sjå meir: matprat.no

Lat att